De ACM-filmprofessionals vereniging is een vereniging waar Art, Costume en Make-up/Hair professionals elkaar ontmoeten en inspireren. De ACM richt zich op de ambachtelijke en inhoudelijke aspecten van deze beroepen en zet zich in voor bevordering, professionalisering en erkenning van de disciplines Art, Costume en Make-up/Hair design.
We bereiken dit door met de vereniging kennis en ervaring te delen, maar ook door het organiseren van lezingen, seminars en bijeenkomsten.

De ACM is, zoals bijvoorbeeld de ASC (Associazione di categoria de professionale Scenografi,Costumisti e Arredatori), in Italië en de  VSK, (Verband der Berufsgruppen Szenenbild und Kostümbild)in Duitsland,een eregenootschap. Actief lidmaatschap moet worden gezien als een door ervaren collega’s uitgesproken vertrouwen in de bewezen kwaliteit van ieder lid.

De ACM streeft ernaar nationale en internationale gasten uit deze beroepsgroepen en aanverwante industrieën uit te nodigen en met hen in gesprek te gaan over recente producties, hun ervaringen in het vak en aanpak van inhoudelijke en technische aspecten in de breedste zin.

Download hier de statuten in PDF.